Olivia Aka neemt deel aan ons Changing Diabetes® in Children programma, Ivoorkust

Over ons

Diabetes overwinnen

Diabetes overwinnen is onze belangrijkste maatschappelijke verantwoordelijkheid

Olivia Aka neemt deel aan ons Changing Diabetes® in Children programma, Ivoorkust

Diabetes overwinnen

Onze strategie voor sociale verantwoordelijkheid introduceert nieuwe lange termijn ambities op drie gebieden die van cruciaal belang zijn voor de verbetering van zowel de individuele als de publieke gezondheidszorg:

  • Het voorkomen van de verdere stijging van diabetes type 2 en obesitas.
  • Toegang bieden tot betaalbare zorg voor kwetsbare patiënten in elk land.
  • Innovatie stimuleren om levens te verbeteren.

Vandaag de dag heeft één op de elf mensen in de wereld diabetes, een cijfer dat naar verwachting zal stijgen tot één op de negen in 2045 als er geen actie wordt ondernomen.

Diabetes legt een grote druk op de gezondheidssystemen, daarom zijn we vastbesloten om samen te werken met de gezondheidsautoriteiten en andere partners in de landen waar we actief zijn, om de ziekte te voorkomen en te behandelen.

De eerste stappen in onze strategie om diabetes te overwinnen

Elke stap maakt een levensgroot verschil

Geen enkel kind mag nog sterven aan diabetes type 1

We breiden ons Changing Diabetes® voor kinderen programma uit om 100.000 kinderen te bereiken in 2030. Ons programma heeft er al voor gezorgd dat meer dan 25.000 kinderen met diabetes type 1 toegang krijgen tot medische zorg en levensreddende geneesmiddelen in lage-inkomenslanden.   

Betaalbare humane insuline in lage- en middeninkomenslanden

We verlagen de maximumprijs voor humane insuline van USD 4 naar USD 3 per flacon in 76 lage- en middeninkomenslanden. Dit is een essentiële uitbreiding van onze “Access to Insulin Commitment” om de meest kwetsbare mensen te bereiken met goedkope insuline.

Betere zorg voor kwetsbare bevolkingsgroepen

We breiden ons “Partnering for Change”-programma uit met het Internationaal Comité van het Rode Kruis en het Deense Rode Kruis tot 2023 en ondersteunen met een donatie van 15 miljoen DKK. Onze gezamenlijke inspanningen zullen de meest kwetsbare patiënten helpen tijdens humanitaire crises.

Onze inspanningen om diabetes te overwinnen

Menigte in de stad die rond loopt.

Preventie van diabetes type 2 in steden

Aangezien bijna twee op drie van alle mensen met diabetes in stedelijke gebieden wonen, zijn steden een belangrijk aandachtspunt voor de aanpak van het probleem. We werken samen met meer dan 25 steden om de opkomst van diabetes type 2 in stedelijke gebieden aan te pakken.

Kinderen en een vrouw in Bangalore, India, gingen zitten.

Het verlenen van zorg voor kinderen met diabetes type 1

Ons programma “Changing Diabetes® in Children” biedt zorg en levensreddende insuline voor kinderen met diabetes type 1 in lage- en middeninkomenslanden. In samenwerking met partnerorganisaties hebben we 208 klinieken in 14 landen opgericht.

Treden binnen een treinstation

Samenwerken met UNICEF

Wereldwijd hebben 40 miljoen kinderen onder de leeftijd van vijf jaar overgewicht, waardoor veel jongeren het risico lopen om vroegtijdig type 2 diabetes te ontwikkelen. Samen met UNICEF werken we aan de preventie van overgewicht en obesitas bij kinderen en ondersteunen we projecten die het verschil kunnen maken.