Baanbrekende vooruitgang in de behandeling met groeihormoon.

Voor het merendeel van de mensen wordt het groeihormoon op natuurlijke wijze door de hypofyse in de hersenen geproduceerd. Het draagt echter ook bij tot vele andere belangrijke functies in het lichaam, zoals:

  • Het aanmaken van sterke en gezonde botten.
  • Het reguleren van de stofwisseling in het lichaam, met name het evenwicht tussen  spieren en vet.
  • Ontwikkeling en goed functioneren van de organen.
  • Algemeen welzijn en energieniveaus

Wat zijn de oorzaken van slechte groei?

Er zijn heel wat redenen waarom een kind langzamer lijkt te groeien dan leeftijdsgenootjes of broers en zussen. Sommige redenen zijn volledig ongevaarlijk en hebben geen invloed op de gezondheid van het kind. Zo groeien kinderen bijvoorbeeld op een ander tempo dan andere en halen ze de achterstand uiteindelijk in als ze ouder worden.

Er zijn echter andere, meer ernstige redenen waarom een kind misschien niet groeit zoals hij/zij zou moeten. Deze redenen kunnen variëren van slechte voeding tot bepaalde medische aandoeningen, zoals nier- of leverziekten. Het kan zelfs zijn dat hun lichaam niet genoeg groeihormoon, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de groei, aanmaakt.

Humaan groeihormoon (hGH) of groeihormoon therapie (GHT) is een biosynthetische hormoonvervangende therapie. Het hormoon is identiek aan het natuurlijke groeihormoon dat door het lichaam wordt geproduceerd. Omdat het een eiwit is, moet het worden geïnjecteerd om goed te kunnen werken.

GHT wordt normaal gebruikt voor de behandeling van kinderen die niet groeien als gevolg van een onderliggende medische aandoening. Ook volwassenen met een groeihormoon deficiëntie kunnen hiermee behandeld worden.

Voor kinderen die zich dagelijks injecteren met groeihormoon hebben verbeterde en nieuwe toedieningssystemen een groot verschil gemaakt. Nu zijn er pennen met heel wat verschillende handige functies waaruit men kan kiezen.

Meer dan 30 jaar geleden zijn wij begonnen als pionier op het gebied van groeihormoontherapie en drie decennia later helpen wij met onze behandelingen nog steeds mensen met groeistoornissen over de hele wereld.

Vanuit de gedrevenheid om innovatieve oplossingen te brengen voor de patiënten, hebben onze wetenschappers hun jarenlange expertise in eiwit engineering toegepast om een langwerkend groeihormoon, geschikt voor een eenmaal-wekelijkse behandeling, te ontwikkelen.