Op 4 maart 2022 is het Wereld Obesitas Dag.

Wereldwijd lijden meer dan 650 miljoen mensen aan deze chronische ziekte; deze populatie is sinds 1975 verdrievoudigd (1).

Obesitas beheersen is een levenslang proces, maar het hoeft geen eenzame reis te zijn.

Op deze dag willen we het bewustzijn omtrent obesitas vergroten en de kennis over obesitas en de gerelateerde ziekten  verbeteren (2).

Samen met meerdere partners wil Novo Nordisk BeLux bijdragen aan deze bewustmakingscampagne onder de slogan « Iedereen moet handelen » (everybody needs to act).

Royal Danish Embassy Belgium

Op 4 maart, ter gelegenheid van de Wereld Obesitas Dag organiseert de Koninklijke Deense Ambassade, in samenwerking met Novo Nordisk, een dialoog over de uitdagingen rond obesitas bij kinderen met een discussie over hoe gezamenlijke acties van belanghebbenden effectief kunnen zijn bij het aanpakken van obesitas en het bereiken van gelijkheid op gezondheidsgebied voor de volgende generaties.

PAP

De Belgische Stichting voor mensen met obesitas
(www.pa-ap.org), een organisatie zonder winstoogmerk opgericht door patiënten, wil naar aanleiding van Wereld Obesitas Dag Europa de volgende vraag stellen aan de Belgen: "Hoe krijgen wij,  mensen met obesitas,  toegang tot de gezondheidszorg in België? En komt die tegemoet aan onze behoeften?"

Ondersteund door Novo Nordisk en andere partners, wil Pacte Adiposité - Adipositas Pact de stem van de patiënt in België laten horen met betrekking tot evidence-based benaderingen voor preventie, behandeling en continue aanpak van obesitas gedurende het hele leven door middel van beleidsverandering, door het faciliteren van kennisuitwisseling, door patiënt-gestuurd onderzoek en pleitbezorging.

Waarheden over gewicht

Om meer te weten te komen over obesitas, de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en de oorzaken van deze chronische ziekte, bezoek de « Waarheden over gewicht »  website door op de onderstaande link te klikken.  U vindt er ook getuigenissen en praktische hulpmiddelen.

Ga naar Waarheden over gewicht

WHO. Global Health Observatory (GHO) data, 2017. Obesity and overweight (who.int)

World Obesity Day Europe (woday.eu)