De Novo Nordisk Belux Diabetes Prijs is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt ter bekroning van onderzoeksprojecten die het onderzoek naar en de behandeling van diabetes bevorderen. De prijs is in het leven geroepen om onderzoekers te steunen die een belangrijke bijdrage leveren op verschillende gebieden die verband houden met diabetes, waaronder epidemiologische, etiologische, pathofysiologische, klinische en therapeutische aspecten van de verschillende vormen van diabetes.

De Novo Nordisk Prijs wordt sinds 1990 uitgereikt en de bekroonde onderzoeksprojecten de winnende projecten hebben een wezenlijke bijdrage geleverd op het gebied van onze kennis over diabetes.

Omwille van Covid was de uitreiking van de prijs voor het jaar 2019-2020 uitgesteld. De Novo Nordisk Belux Prijs  werd nu uitgereikt aan Prof. Katrien Benhalima, Assistent Klinisch Hoofd Diabetologie en Endocrinologie van UZ Leuven. Wij feliciteren haar en alle vorige winnaars; het zijn uitzonderlijke onderzoekers die met hun wetenschappelijk werk mensen met diabetes over de hele wereld helpen.

Op 18 juni begint een groep van Novo Nordisk BeLux-medewerkers aan de Climbing for Life (Diabetes) fietstocht op de Galibier in Frankrijk. De challenge voert hen door een aantal van de mooiste en meest uitdagende gebieden in de Alpen, en zij verheugen zich op de gelegenheid om zichzelf fysiek en mentaal uit te dagen. Climbing for Life is meer dan een recreatief bewegingsevenement. Het is tevens campagne gericht op diabetes en de preventie ervan en wil aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes en dat lichaamsbeweging een essentiële pijler is in de preventie en de behandeling van diabetes. 

Veel geluk! 

Lees meer (externe link)

De Healthy Childhood Challenge wordt georganiseerd door Novo Nordisk in samenwerking met UNICEF, en u kunt meedoen om 100.000 dollar aan financiering van Novo Nordisk te winnen !

Deze Challenge gaat over het vinden van creatieve en innovatieve manieren om verandering teweeg te brengen om alle kinderen in staat te stellen hun volledige potentieel te bereiken.

Novo Nordisk BeLux daagt u uit! Heb jij een briljant idee dat een gezonde omgeving bevordert waarin kinderen kunnen gedijen? Uw idee kan misschien de aanzet geven tot die nodige verandering.

Bezoek https://www.novonordisk.com/sustainable-business/preventing-childhood-overweight-and-obesity.html voor meer informatie (externe link)